6 elokuu 2021

NHC:lle huippusopimus norjalaisen kalateollisuuden kanssa

Share on Facebook, LinkedIn or by Sähköposti
Kalankasvatus
6 elokuu 2021 NHC:lle huippusopimus norjalaisen kalateollisuuden kanssa

NHC valmistaa ainutlaatuisen tuotteen Norjan kalateollisuudelle – sopimuksen arvo 10 miljoonaa euroa.

 

NHC on allekirjoittanut yksinoikeussopimuksen norjalaisen lohenviljelyn edelläkävijän Ecomerdenin kanssa. Ruotsin NHC:n Timrån tehdas tulee valmistamaan yhdessä Ecomerdenin kanssa kalankasvatusaltaita erityisvalmisteisesta PVC:stä. Jättiläismäiset altaat painavat yli 13 tonnia ja ovat ympärysmitaltaan 130 metriä. Kyseessä on tuote, joka tulee mullistamaan kalankasvatuksen niin Norjassa, kuin koko maailmassa.

 

”Ecomerdenin ja NHC:n välinen synergia tekee meistä maailman johtavan toimijan suljettujen yksiköiden lohenkasvatuksessa.”

– Jan Erik Kyrkjebø, General Manager, Ecomerden.

Ecomerdenin patentoima tekniikka suljetussa Ecocage-järjestelmässä täyttää lohenkasvatuksen vuoden 2021 tiukat ympäristövaatimukset sekä biologiset haasteet. NHC:n valmistama kalankasvatusallas ja Ecomerdenin Ecocage muodostavat yhdessä tiiviin ja joustavan seinämän, joka suojaa lohia loisilta, sekä vähentää kuolleisuutta luoden kaloille optimaalisen kasvuympäristön.

Norjassa kalankasvatuksessa perinteisesti käytetyt verkkoaltaat tullaan korvaamaan jatkossa ympäristöystävällisemmillä Ecocage-järjestelmillä. Yksikön suljettu rakenne takaa, että kalankasvatuksen kuormitus ympäristölle on minimaalinen, jopa olematon.

 

”Jokaisen altaan valmistus on itsessään massiivinen projekti. Tuotanto vaatii paljon niin laitteistoltamme, henkilökunnaltamme kuin tuotantotiloiltamme, mikä on erityisen inspiroivaa!”

– Patrick Chruzander, COO, NHC Sweden

 

Tuotantotilojen laajentaminen ja rekrytointitarve

Kasvatusaltaan ympärysmitta on 130 metriä ja se painaa 13 tonnia. NHC:n Timrån tuotantolaitokselle tämä tarkoittaa laajennustarpeita. Tavoitteena on kasvattaa tuotantotiloja 5000 neliömetrillä, sekä samalla palkata lisää henkilöstöä, jotta yhteistyö Ecomerdenin kanssa saadaan optimoitua huippuunsa.

Pitkäaikainen kumppanuus

NHC:n ja Ecomerdenin välinen sopimus kattaa 10 kasvatusaltaan valmistuksen vuoden 2021 aikana. Mikäli tuotanto sujuu suunnitellusti, vuoteen 2025 mennessä tullaan valmistamaan yhteensä 100 kasvatusallasta. Sopimuksen arvo on 10 miljoonaa euroa.

Allas ja Ecocage asennettuina Norjassa.

 

”NHC on osoittanut loistavaa yhteistyökykyä ja heidän ammattilaisista koostuvalla henkilöstöllään on oikeanlainen asenne ja jatkuva halu kehittyä sekä parantaa tuotantoprosesseja. NHC:n tarjoamat tuotantotilat ovat myös ihanteelliset valtavan kokoisille tuotteillemme.”

– Jan Erik Kyrkjebø, General Manager, Ecomerden.

 

NHC:lle yhteistyö on paljon muutakin, kuin kauppaa. Saamme vakaan ja luotettavan kumppanin, jolla on uusi ja innovatiivinen tuote ja joka tulee mullistamaan kalateollisuuden markkinat. Tämä luo NHC:lle ja Ecomerdenille aivan uusia mahdollisuuksia, jolloin vain taivas on rajana!

Tutustu lisää: www.ecomerden.com